Krupicový pudink s kakaem
85 min.
Ingredience
- 100gramůPšeničná krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 10gramůKakao
- 0,13litrSirup malinový
- 0,33litrMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
757 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Krupici nasypeme do vroucího mléka, uvaříme kaši a necháme vychladnout. V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a utřeme. Vmícháme krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Polovinu těsta vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao a poté přilijeme také do formy. Uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.