Krupicový pudink s kakaem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
757 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupici nasypeme do vroucího mléka, uvaříme kaši a necháme vychladnout. V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a utřeme. Vmícháme krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Polovinu těsta vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao a poté přilijeme také do formy. Uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.