Krupicový pudink s vínem
55 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůVíno bílé
- 250gramůKrupice dětská
- 300gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 240gramůMarmeláda rybízová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
97 g
Cukr
50 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout.
- 2Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.