Krupicový trhanec

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
900 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do poloviny mléka dáme žloutky, sůl, cukr, krupici a vše rozšleháme. Necháme asi hodinu odležet, aby nabobtnala krupice.
  • 2
    Potom přidáme zbytek mléka, zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče a pečeme zvolna asi 30 minut v předehřáté troubě.
  • 4
    Upečené těsto roztrháme vidličkou na kousky, obrátíme a ještě dopečeme. Když máme těsto suché, tak přidáme kousek másla.
  • 5
    Trhanec podáváme pocukrovaný nebo jej polijeme sirupem či kompotovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.