Krupicový trhanec
65 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 5decilitrůMléko polotučné
- 150gramůPšeničná krupice
- 1šálekSirup rybízový
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
900 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do poloviny mléka dáme žloutky, sůl, cukr, krupici a vše rozšleháme. Necháme asi hodinu odležet, aby nabobtnala krupice.
- 2Potom přidáme zbytek mléka, zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče a pečeme zvolna asi 30 minut v předehřáté troubě.
- 4Upečené těsto roztrháme vidličkou na kousky, obrátíme a ještě dopečeme. Když máme těsto suché, tak přidáme kousek másla.
- 5Trhanec podáváme pocukrovaný nebo jej polijeme sirupem či kompotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.