Krupková kaše se škvarky
30 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůKrupky trhané
- 5decilitrůMasový vývar
- 1kusCibule
- 300gramůSádlo škvařené
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1919 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
170 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
- 2Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
- 3Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
- 4Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
- 5Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.