Krupky s houbami
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 30gramůSýr Čedar
- 200gramůKrupky trhané
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
984 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, žampióny očistíme a překrojíme. Nať jarní cibulky nasekáme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a 3 minuty na něm doměkka smažíme cibuli. Přidáme žampióny, česnek, bobkový list a vše dusíme ještě 2 minuty, až jsou houby skoro hotové.
- 3Přidáme krupky, vývar a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a vaříme 10-12 minut, měly by vsáknout všechnu tekutinu a být měkké.
- 4Vyjmeme bobkový list, krupky dáme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem a cibulí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.