Krupky s houbami

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
984 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, žampióny očistíme a překrojíme. Nať jarní cibulky nasekáme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo a 3 minuty na něm doměkka smažíme cibuli. Přidáme žampióny, česnek, bobkový list a vše dusíme ještě 2 minuty, až jsou houby skoro hotové.
  • 3
    Přidáme krupky, vývar a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a vaříme 10-12 minut, měly by vsáknout všechnu tekutinu a být měkké.
  • 4
    Vyjmeme bobkový list, krupky dáme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem a cibulí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.