Křupky z ovesných vloček
45 min.
Ingredience
- 45gramůMandle
- 165gramůCukr třtinový
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 260gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
987 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem hněteme prvních 5 surovin až je směs hladká. Přidáme instantní rozemleté vločky a nastrouhané mandle. Zpracujeme rukama, až se těsto dobře spojí.
- 2Mezi folií rozválíme polovinu těsta na plát o síle 5 mm, kulatým tvořítkem o průměru 6 cm vykrájíme z těsta kolečka. Přendáme je na plech s pečicím papírem dál od sebe, povrch potřeme žloutkem nebo mlékem.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Křupky přendáme na mřížku, necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.
- 4Uchováváme v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.