Krůtí maso na paprice

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině másla. Vmícháme mletou papriku, necháme ji zpěnit a zalijeme trochou vody. Vložíme očištěné, omyté a naporcované krůtí maso i s kostmi a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 2
    Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Měkké porce vyjmeme a šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
  • 4
    Do omáčky přilijeme smetanu, necháme přejít varem, přisolíme a přecedíme na porce masa. Vše jen prohřejeme.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží, s těstovinami nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.