Krůtí maso na paprice
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKrůtí maso
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině másla. Vmícháme mletou papriku, necháme ji zpěnit a zalijeme trochou vody. Vložíme očištěné, omyté a naporcované krůtí maso i s kostmi a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
- 3Měkké porce vyjmeme a šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
- 4Do omáčky přilijeme smetanu, necháme přejít varem, přisolíme a přecedíme na porce masa. Vše jen prohřejeme.
- 5Podáváme s dušenou rýží, s těstovinami nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.