Krůtí medailonky se smrži a smetanou
35 min.
Ingredience
- 250gramůSmrže čerstvé
- 600gramůKrůtí prsa
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOmáčka Teriyaki
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
61 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
- 2Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu.
- 3Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme.
- 4Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme.
- 5Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.