Krůtí nudličky se zelenou fazolkou
40 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKrůtí prsa
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 100mililitrůalbert Bio Kuřecí bujón
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceGrilovací koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme.
- 2V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny.
- 3Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé.
- 4Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.