Krůtí nudličky se zelenou fazolkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750gramůFazolové lusky zelené
    • 1lžičkaSůl
    • 600gramůKrůtí prsa
    • 4lžíceOlej slunečnicový
    • 100mililitrůalbert Bio Kuřecí bujón
    • 150gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžíceGrilovací koření
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme.
  • 2
    V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé.
  • 4
    Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.