Krůtí stehna pečená s lečem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
519 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá krůtí stehna rozdělíme na 4 porce, osolíme a opečeme na másle a rozškvařené, nadrobno nakrájené slanině. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, znovu krátce zpěníme a zalijeme trochou vody. Vložíme krůtí maso a pečeme v horké troubě. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo a pečeme dál. Chvíli před dopečením zjemníme šťávu smetanou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.