Krůtí stehna pečená s lečem
80 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí stehna
- 1lžičkaSůl
- 20gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 400gramůLečo sterilované
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
519 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá krůtí stehna rozdělíme na 4 porce, osolíme a opečeme na másle a rozškvařené, nadrobno nakrájené slanině. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, znovu krátce zpěníme a zalijeme trochou vody. Vložíme krůtí maso a pečeme v horké troubě. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme sterilované lečo a pečeme dál. Chvíli před dopečením zjemníme šťávu smetanou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.