Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku
50 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 100mililitrůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 4kusyCibule
- 4lžícePasta česneková
- 4lžícePasta zázvorová
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaGaram masala
- 100gramůJogurt bílý
- 2lžičkyKmín římský
- 4kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramMouka kukuřičná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
53 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.
- 2Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.
- 3Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.