Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
53 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.
  • 2
    Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.
  • 3
    Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.