Kukuřičná kaše se sázenými vejci
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka kukuřičná
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 1litrMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, mouky a soli uvaříme řidší kaši. Přidáme máslo, smetanu, brynzu a dobře promícháme.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši a urovnáme ji lžící namočenou v mléce.
- 3Pomaštěnou lžící vyhloubíme na povrchu kaše důlky, do každého rozklepneme vejce, osolíme a poklademe kousky másla.
- 4Pokrm zapečeme v horké troubě. Když bílky ztuhnou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.