Kukuřičná kaše se smetanou

10 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 700gramůMouka kukuřičná
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 200gramůSýr balkánský
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 9gramůSůl
    • 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu 2 l osolené vody a tenkým pramínkem do ní za stálého míchání vsypeme kukuřičnou mouku, odstavíme a stále intenzivně mícháme. Slijeme přebytečnou vodu a kaši vlijeme na pekáč, který vložíme dosušit do vyhřáté trouby, ale nepečeme! Když je kaše kompaktní, vyklopíme ji na vál a nití rozřežeme na jednotlivé porce a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem, polijeme zakysanou smetanou a vyškvařenou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.