Kukuřičné nákyp
60 min.
Ingredience
- 100mililitrůBešamel
- 5kusůVejce slepičí
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300gramůKukuřice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
985 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakládanou kukuřici scedíme a nasypeme do misky. Přilijeme bešamel, přidáme žloutky, sůl, strouhaný sýr a 1 lžičku mleté papriky. Vše spolu důkladně promícháme, kukuřici trochu rozmačkáme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 2Formu vymažeme máslem, nalijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35-40 minut.
- 3Nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.