Kukuřičné šišky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm.
  • 2
    Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně.
  • 4
    Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.