Kukuřičné šišky
40 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 100gramůOvesné vločky
- 70gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 6lžicMed včelí
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na Těsto
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 250gramůPšeničná krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka kukuřičná
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm.
- 2Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně.
- 4Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.