Kukuřičné vdolky
15 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3gramySůl
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 3decilitryOlej rostlinný
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
62 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V druhé míse smícháme mléko, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Obojí obsah promícháme v jedné míse dohromady, případně přidáme mouku, aby těsto bylo kompaktní. Nakonec vmícháme okapanou kukuřici. Těsto klademe na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.