Kukuřičný chléb pro alergiky
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka kukuřičná
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůPodmáslí
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
799 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 230°C. Pekáček vymažeme olejem. V misce smícháme kukuřičnou mouku a cukr s práškem do pečiva, sodou, solí.
- 2Ve druhé misce rozšleháme vejce s podmáslím a vlijeme ke směsi kukuřičné mouky, následně rozmícháme do hladka.
- 3Vzniklé těsto vlijeme do pekáčku na tuk, vložíme do trouby a pečeme, dokud povrch nezhnědne. Krájíme na kousky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.