Kukuřičný chléb z pařeného těsta z domácí pekárny

95 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
970 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro upečení tohoto chleba nejprve musíme připravit tzv. pařené předtěsto.
  • 2
    Do pečicí formy z domácí pekárny s nasazenými míchadly nasypeme 200 gramů kukuřičné mouky a k ní za stálého míchání vařečkou pomalu přiléváme 3 decilitry vroucí vody. Vzniklou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout.
  • 3
    Prochladlé pařené předtěsto pak zalijeme podmáslím, přisypeme 300 gramů pšeničné hladké mouky a přidáme žitný kvásek, sezamová semínka a kmín. Uprostřed mouky uděláme malý důlek, do něj rozdrobíme droždí a zakápneme medem. Do jednoho rohu pečicí formy nasypeme sůl, do protilehlého dáme med.
  • 4
    Formu se surovinami vložíme zpátky do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o hmotnosti 0,9 kilogramu a středně propečenou kůrku, a pekárnu zapneme.
  • 5
    V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
  • 6
    Po ukončení programu pekárnu vypneme, v rukavicích vyjmeme formu, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na kuchyňském sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.