Kukuřičný chléb z pařeného těsta z domácí pekárny
95 min.
Ingredience
- 200gramůMouka kukuřičná
- 300mililitrůVoda pitná
- 120mililitrůMléko - podmáslí
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSušený žitný kvásek
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaMed včelí
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
970 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pro upečení tohoto chleba nejprve musíme připravit tzv. pařené předtěsto.
- 2Do pečicí formy z domácí pekárny s nasazenými míchadly nasypeme 200 gramů kukuřičné mouky a k ní za stálého míchání vařečkou pomalu přiléváme 3 decilitry vroucí vody. Vzniklou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout.
- 3Prochladlé pařené předtěsto pak zalijeme podmáslím, přisypeme 300 gramů pšeničné hladké mouky a přidáme žitný kvásek, sezamová semínka a kmín. Uprostřed mouky uděláme malý důlek, do něj rozdrobíme droždí a zakápneme medem. Do jednoho rohu pečicí formy nasypeme sůl, do protilehlého dáme med.
- 4Formu se surovinami vložíme zpátky do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o hmotnosti 0,9 kilogramu a středně propečenou kůrku, a pekárnu zapneme.
- 5V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
- 6Po ukončení programu pekárnu vypneme, v rukavicích vyjmeme formu, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na kuchyňském sítu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.