Kukuřičný knedlík (polenta)
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,25litrMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.
- 2Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.
- 3Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.
- 4Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.