Kukuřičný knedlík (polenta)

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.
  • 2
    Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.
  • 3
    Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.
  • 4
    Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.