Kukuřičný nákyp s ementálem
80 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 450gramůKukuřice
- 4kusyŠalotka
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka kukuřičná
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1litrMléko polotučné
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
870 mg
Cukr
503 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.
- 2Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.
- 3Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
- 4Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.
- 5Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
- 6Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.