Kukuřičný nákyp s ementálem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
870 mg
Cukr
503 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.
  • 2
    Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.
  • 3
    Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
  • 4
    Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.
  • 5
    Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
  • 6
    Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.