Kulatá pizza
70 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Cottage
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMouka žitná
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceKukuřice
- 3lžíceSýr Parmezán
- 150gramůTuňák v oleji
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
473 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Olejem vymažeme plech na pečení. Do mísy vložíme sýr, vejce, sůl, mléko a vše mixérem rozmixujeme. Do menší mísy dáme mouku a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs přimícháme do sýrového těsta a vše promícháme. Pokud se nám těsto lepí, přidáme trochu mouky.
- 2Těsto přikryjeme a necháme v chladu odstát 2 hodiny. Poté z těsta vyválíme kruh, potřeme rajčatovým protlakem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, konzervovaného tuňáka, petrželku, kukuřici a strouhaný sýr. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.