Kuličky do polévky z odpalovaného těsta

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
180 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu svaříme osolenou vodu s máslem a odstavíme. Vsypeme mouku a dokonale rozmícháme. Kastrol znovu dáme na mírný oheň a těsto důkladně třeme, dokud se nepřestane lepit na stěny. Těsto vyklopíme do mísy a necháme polovychladnout. Do teplého těsta vmícháme vejce a 20 minut důkladně hněteme vařečkou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si rozpálíme troubu a pomažeme plech sádlem. Z těsta vytvoříme dlouhý váleček o průměru asi 1 cm, odkrajujeme malé kousky, které pomoučněnými prsty tvarujeme do kuliček. Rozložíme na pomazaný plech a pečeme dorůžova. Použijeme do polévek, zbylé můžeme pár dní uschovat v lednici na další použití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.