Kuličky z odpalovaného těsta s čokoládou
40 min.
Ingredience
- 200gramůPoleva čokoládová
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1150 g polevy nakrájíme na kousky, rozpustíme ve smetaně. Vmícháme rum, polevu uložíme do chladničky na 8 hodin.
- 2Uvedeme do varu 250 ml vody se solí a máslem. Když voda začne vřít, přidáme mouku, mícháme, až vznikne hladké, lesklé a husté těsto. Mícháme do vychladnutí, potom postupně přidáme vejce. Těsto naplníme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé kopečky. Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia 12 - 15 minut, po vychladnutí kuličky rozkrojíme.
- 3Připravený vychlazený krém našleháme, naplníme jím kuličky. Talířky ozdobíme zbylou rozpuštěnou polevou, kuličky pocukrujeme a upravíme na talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.