Kuličky z odpalovaného těsta s čokoládou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    150 g polevy nakrájíme na kousky, rozpustíme ve smetaně. Vmícháme rum, polevu uložíme do chladničky na 8 hodin.
  • 2
    Uvedeme do varu 250 ml vody se solí a máslem. Když voda začne vřít, přidáme mouku, mícháme, až vznikne hladké, lesklé a husté těsto. Mícháme do vychladnutí, potom postupně přidáme vejce. Těsto naplníme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé kopečky. Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia 12 - 15 minut, po vychladnutí kuličky rozkrojíme.
  • 3
    Připravený vychlazený krém našleháme, naplníme jím kuličky. Talířky ozdobíme zbylou rozpuštěnou polevou, kuličky pocukrujeme a upravíme na talířky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.