Kuřátko grilované

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
94 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
289 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes prsní kost rozřízneme kuře a otevřeme. Odstraníme tučné kousky, odřízneme biskupa a konečky křídel a stehýnek. Křídla zlomíme a stehýnka zlomíme v kloubech, abychom mohli kuře naklepat.
  • 2
    V misce smícháme citronovou kůru a šťávu s rozmarýnem, olivovým olejem a chilli. Kuře dáme do velké mísy, polijeme marinádou, obrátíme a necháme přikryté marinovat dvě hodiny.
  • 3
    Poté kuře pečeme - grilujeme cca 30 minut a pravidelně obracíme, aby mělo zlatavou a křupavou kůži.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.