Kuře jako kachna

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5kilogramZelí kysané
    • 1špetkaKmín celý
    • 3lžíceMouka polohrubá
    • 0,5kusDroždí
    • 1špetkaCukr krupice
    • 60dekagramůMouka pšeničná hrubá
    • 2kusyRohlíky bílé
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1200gramůKuře
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1366 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
55 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolíme a okmínujeme kuře, naplníme je kysaným zelím. Zbytkem zelí obložíme kuře na pekáči. Podmastíme trochou sádla a podlijeme vodou.
  • 2
    Pečeme dozlatova v troubě. Před koncem pečení kuře rozporcujeme a dopečeme.
  • 3
    Knedlíky zaděláme. Do těsta vmícháme kostky rohlíků.
  • 4
    Vytvarujeme dva stejné knedlíky, které necháme 10 minut odpočinout. Vaříme v osolené vodě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Kuře jako kachna
Mám ráda tento recept. Z klasického kuřete vykouzlíte lahodný sváteční pokrm! Do zelíčka jsem ještě pro chuť přidala trochu slaniny. Díky, všem chutnalo....