Kuře Marengo podle Jaromíra Trejbala

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1426 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
127 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
850 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém másle 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby.
  • 3
    Mezitím do malého kastrolku nalijeme asi 4 cm oleje, rozpálíme ho a potom do něj vyklepneme vejce. Bílek, který se rozběhne do stran, ihned zachytíme vařečkou a shrneme přes střed vejce, aby mělo svůj správný tvar. Asi po 15 vteřinách vejce obrátíme a po dalších 20 vteřinách je vyndáme, osolíme a udržujeme v teple pro další použití. Vejce smažíme vždy jen po jednom kuse.
  • 4
    Na výpeku z kuřecích porcí dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou a suchým bílým vínem, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s rajským protlakem a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
  • 5
    Na talíře rozdělíme porce kuřete, na každou porci položíme 1 vejce a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.