Kuře na červeném kari

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
23 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kuřecí prsa osušíme. Rozporcuje na proužky široké asi 1cm.
  • 2
    Omyjeme a rozpůlíme cherry rajčata. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme ji a umyjeme v ní brokolici. Z šalotek odstraníme slupku a pokrájíme je na jednotlivé osminky. Pod tekoucí vodou opláchneme papriku, rozřízneme ji na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví. Paprikovou dužinu pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr.
  • 3
    Do sítka nasypeme rýži a promyjeme ji ve studené vodě. Opláchnutou vložíme do hrnce a zalijeme ji 450 mililitry vody. Počkáme, až voda začne vřít. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme 15 minut.
  • 4
    Nachystáme si wok, do něhož vlijeme 3 polévkové lžíce kokosového mléka. Jakmile začne vařit, prováříme ještě asi 2 minuty. Vložíme kari pastu, kterou necháme na ohni vypěnit a lehce ji mícháme. Zalijeme ji zbytkem kokosového mléka a také drůbežím vývarem. Vaříme asi 3 minuty. Do směsi ve woku vložíme pokrájené kuřecí maso a zeleninu, tedy rajčata, brokolici, papriku a cibuli. Asi 4 minuty vaříme.
  • 5
    Pokrm dochutíme posekanou citronovou trávou, nasekaným koriandrem a
  • 6
    zakápneme sójovou omáčkou. Do misky rozsypeme rýži, přidáme k ní maso a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.