Kuře na červeném kari
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 100gramůRajčata
- 100gramůBrokolice
- 2kusyŠalotka
- 1kusPaprika žlutá
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 400mililitrůKokosové mléko
- 5lžičekKari pasta červená
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 160gramůSójové výhonky
- 1lžičkaCitronová tráva
- 2lžíceOmáčka sójová
- 450mililitrůVoda pitná
- 20gramůKoriandr celý
- 20gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
23 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa osušíme. Rozporcuje na proužky široké asi 1cm.
- 2Omyjeme a rozpůlíme cherry rajčata. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme ji a umyjeme v ní brokolici. Z šalotek odstraníme slupku a pokrájíme je na jednotlivé osminky. Pod tekoucí vodou opláchneme papriku, rozřízneme ji na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví. Paprikovou dužinu pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr.
- 3Do sítka nasypeme rýži a promyjeme ji ve studené vodě. Opláchnutou vložíme do hrnce a zalijeme ji 450 mililitry vody. Počkáme, až voda začne vřít. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme 15 minut.
- 4Nachystáme si wok, do něhož vlijeme 3 polévkové lžíce kokosového mléka. Jakmile začne vařit, prováříme ještě asi 2 minuty. Vložíme kari pastu, kterou necháme na ohni vypěnit a lehce ji mícháme. Zalijeme ji zbytkem kokosového mléka a také drůbežím vývarem. Vaříme asi 3 minuty. Do směsi ve woku vložíme pokrájené kuřecí maso a zeleninu, tedy rajčata, brokolici, papriku a cibuli. Asi 4 minuty vaříme.
- 5Pokrm dochutíme posekanou citronovou trávou, nasekaným koriandrem a
- 6zakápneme sójovou omáčkou. Do misky rozsypeme rýži, přidáme k ní maso a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.