Kuře na houbách po čínsku

50 min.
Čína

Ingredience

    • 5mililitrůOlej sezamový
    • 8kusůHouby čerstvé
    • 700gramůKuřecí prsa
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1kusCibulka jarní
    • 2lžičkyMouka kukuřičná
    • 1kusZázvor celý
    • 1,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
934 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby dáme na 1/2 hodiny do teplé vody, po okapání odřízneme nohy a houby nakrájíme. Maso také nakrájíme na malé kousky. Smícháme omáčku, víno, cukr a olej. Do vzniklé marinády namočíme maso a houby a necháme 20 minut odležet.
  • 2
    Z marinovaných kousků slijeme tekutinu (uchováme si ji) a vaříme je na páře 20 minut i s kolečky jarní cibulky a plátky zázvoru.
  • 3
    Smícháme mouku s 1 lžící vody a promícháme. V kastrůlku potom směs ohříváme se zbytkem marinády.
  • 4
    Podáváme s rýží a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.