Kuře na houbách po čínsku
50 min.
Ingredience
- 5mililitrůOlej sezamový
- 8kusůHouby čerstvé
- 700gramůKuřecí prsa
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCibulka jarní
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 1kusZázvor celý
- 1,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
934 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Houby dáme na 1/2 hodiny do teplé vody, po okapání odřízneme nohy a houby nakrájíme. Maso také nakrájíme na malé kousky. Smícháme omáčku, víno, cukr a olej. Do vzniklé marinády namočíme maso a houby a necháme 20 minut odležet.
- 2Z marinovaných kousků slijeme tekutinu (uchováme si ji) a vaříme je na páře 20 minut i s kolečky jarní cibulky a plátky zázvoru.
- 3Smícháme mouku s 1 lžící vody a promícháme. V kastrůlku potom směs ohříváme se zbytkem marinády.
- 4Podáváme s rýží a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.