Kuře na kešu

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené chilli papričky zbavíme stopek a ostrým úzkým nožem rozporcujeme na centimetrové dílky, semínka vyhodíme. V menší misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku s cukrem.
  • 2
    Na středně silném ohni rozpálíme na pánvi wok olej a asi 3 minuty v něm restujeme kešu oříšky (do zlatavého zhnědnutí). Oříšky vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. V tomto oleji dále smažíme na prudkém ohni chilli papričky až do ztmavnutí (nikoliv zčernání nebo připálení!). Opět je vyndáme perforovanou naběračkou a necháme odmastit na papírovém ubrousku.
  • 3
    Nakonec na tomto oleji ještě na středně silném ohni osmahneme 3 stroužky česneku. K tomu přidáme polovinu kuřecího masa a asi 5 minut smažíme na středně silném ohni.
  • 4
    Totéž opakujeme i s druhou polovinou masa (včetně česneku) a vždy vše vyjmeme perforovanou naběračkou a odmastíme na ubrousku. Pak opět kuře vrátíme zpět do pánve.
  • 5
    Do pánve ke kuřeti přidáme sladkou papriku, mrkev, cibuli a směs omáček a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Přidáme opražené kešu oříšky, chilli papričky a naťovou cibulku a vše dobře promícháme. Můžeme lehce posypat bílým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.