Kuře na kořenové zelenině
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 400gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
60 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme a osolíme.
- 2V kastole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je opečeme. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- 4Měkkou zeleninu přidáme ke kuřeti a vše prohřejeme.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.