Kuře na paprice
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1500gramůKuře
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- 3Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- 4V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
- 5Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Kuře na paprice
Moc dobře napsaný recept na klasické jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Za mě palec nahoru😉