Kuře na paprice

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 1500gramůKuře
    • 25gramůSůl
    • 150gramůTuk
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme, rozporcujeme, v kloubech nasekneme a osolíme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme, na polovině dávky tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  • 3
    Do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme je doměkka. Potom je vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 4
    V polovině varu přilijeme do omáčky smetanu a mléko, přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených kuřat.
  • 5
    Nakonec omáčku spolu s kuřaty ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Kuře na paprice
Moc dobře napsaný recept na klasické jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Za mě palec nahoru😉