Kuře na paprice II
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 1kusSůl
- 2kusyRajčata
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.
- 2Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.
- 3Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.
- 4Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Kuře na paprice
Tento recept jsem zkusila a dodržela slovo od slova. Vychytávka s rajčaty je perfektní, celou omáčku to přirozeně dochutilo! Dosud jsem byla zvyklá na variantu bez rajčat, ale tady tuto variantu vřele doporučuji!
Anonymní uživatel
ne 30. 10. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Takto ohucená omáčka je opravdu lahodná. Oběd nám moc chutnal, jen příště místo cezení omáčku rozmixuju ponorným mixérem, aby byla jemná a hladká. Jinak hodnotím kladně.