Kuře na paprice II

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.
  • 2
    Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.
  • 3
    Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.
  • 4
    Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Kuře na paprice
Tento recept jsem zkusila a dodržela slovo od slova. Vychytávka s rajčaty je perfektní, celou omáčku to přirozeně dochutilo! Dosud jsem byla zvyklá na variantu bez rajčat, ale tady tuto variantu vřele doporučuji!
Anonymní uživatel
ne 30. 10. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Takto ohucená omáčka je opravdu lahodná. Oběd nám moc chutnal, jen příště místo cezení omáčku rozmixuju ponorným mixérem, aby byla jemná a hladká. Jinak hodnotím kladně.