Kuře na pomerančích I
75 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 3kusyPomeranče
- 0,2litrVíno bílé
- 1lžíceKečup
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
50 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osušíme, osolíme, rozčtvrtíme a upečeme na másle. Jakmile je kuře upečené, vyjmeme je ze šťávy a uložíme na teple.
- 2Na suché pánvi opražíme cukr na karamel, sejmeme jej z ohně, zalijeme pomalu vínem, přidáme lžičku strouhané pomerančové kůry, přimícháme kečup, dle potřeby trochu vody a omáčku povaříme.
- 3Oloupané pomeranče příčně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, odstraníme semena a prohřejeme je v hotové omáčce.
- 4Na mísu upravíme kuře, obložíme plátky pomerančů a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 5Kuře podáváme bez příloh. Jako doplněk můžeme podávat jablečnou kaši nebo jablečný kompot.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.