Kuře na pomerančích II

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
50 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.
  • 2
    Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.
  • 3
    Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.
  • 4
    Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.
  • 5
    Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.