Kuře na pomerančích II
105 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZelenina kořenová
- 2kusyJablka
- 1200gramůKuře
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
50 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.
- 2Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.
- 3Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.
- 4Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.
- 5Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.