Kuře na smetaně
70 min.
Ingredience
- 1kusMrkev
- 75gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 2lžíceSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana
- 1lžíceMáslo
- 1kusPetržel
- 1200gramůKuře
- 2litryVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
45 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře uvaříme do měkka s rozkrájenou zeleninou a se solí tak, aby nebylo mnoho vývaru. Zeleninu propasírujeme, vývar zahustíme sladkou smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku.
- 2Chvíli povaříme, přidáme kousek másla pro zjemnění a ochutíme nasekanou petrželovou natí.
- 3Kuře naporcujeme, částečně vykostíme a dáme ohřát do upravené smetanové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.