Kuře na sójové omáčce a medu
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 1lžíceSherry brandy
- 8kusůKuřecí stehna
- 1kusChilli paprička
- 100gramůKlasy kukuřice mražené
- 8kusůCibulka jarní
- 150gramůFazolové klíčky
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
50 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, česnek a čínských pět koření. V kůži každého stehýnka uděláme 3 zářezy. Marinádou pomažeme stehýnka, zakryjeme a necháme stát 30 minut.
- 2V předehřáté pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí stehýnka a smažíme prudce 15 minut, dokud nebudou stehýnka hnědá.
- 3Pokrájíme chilli papričky, přidáme do pánve s klásky kukuřice, pokrájenou jarní cibulkou a fazolovými klíčky. Vše osmahneme 5 minut.
- 4Dáme zpět kuřecí stehýnka a necháme důkladně prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.