Kuře na zázvoru s domácími nudlemi
85 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 2kusyCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžíceZázvor mletý
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 2litryVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
63 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Kuřecí čtvrtky po obou stranách na velké pánvi v horkém másle 10 minut opékáme, opečené uložíme do tepla.
- 3Na výpeku dorůžova orestujeme drobně krájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a sůl se zázvorem, za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem, svaříme na omáčku, do které vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopené na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
- 4Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat, až vznikne tužší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, pomalu po lžících přiléváme vodu. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí vody se špetkou soli a povaříme asi 5 minut. Scedíme, propláchneme teplou vodou a rozdělíme na talíře. Navrch položíme hotové porce kuřete a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.