Kuře pečené

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Vápník
2 g
Železo
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pomocí jehlic nebo nití je ztvarujeme a mírně osolíme na povrchu i uvnitř.
  • 2
    Kuřata vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky dávky másla, trochu vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova a poté vyjmeme.
  • 3
    Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, přidáme zbylé máslo a ještě krátce převaříme.
  • 4
    Při podávání vždy nasekneme kuřeti klouby. Jednotlivé porce podléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.