Kuře pečené na borůvkách

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
58 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
800 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a rozmačkáme.
  • 2
    Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, důkladně ho potřeme rozmačkanými borůvkami a necháme alespoň 6 hodin uležet.
  • 3
    Uleželé kuře pečeme na tuku v troubě a když je měkké, poléváme ho rozškvařeným uzeným bůčkem. Tuk a borůvky na mase vytvoří černou krustu, kuře chutná jako zvěřina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.