Kuře pečené na slanině

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
84 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
124 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, omyjeme a protáhneme nudličkami slaniny obalenými ve sladké paprice - hlavně stehýnka a prsíčka.
  • 2
    Kuře uvnitř potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opečeme na zbylé slanině a na másle a podlijeme horkou vodou. Dáme dusit a péci do trouby.
  • 3
    Měkké kuře vyjmeme a do šťávy přidáme máslo a sekanou petrželovou nať.
  • 4
    Podáváme s rýží a salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 5. 2016
Kuře pečené na slanině
Báječně voňavé kuřátko, jsou použít i např. kuřecí čtvrtky. Dávám palec nahoru 🙂 Podávala jsem se zeleninovou rýží dle receptu č. 1738. a ještě se salátem z bílého hlávkového zelí.
Anonymní uživatel
út 3. 5. 2016
Kuře pečené na slanině
Ještě dodám, že v ingrediencích chybí sůl a česnek. Kuře se nemusí opékat, jen se vloží do předehřáté trouby. Petrželku jsem dávala až na talíř k masu.