Kuře pečené s cibulí a fenyklem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře (pokud možno z domácího chovu) omyjeme, osušíme a rozporcujeme na 8 kusů. Porce osolíme (1.5 lžičky), posypeme kmínem a pepřem. Porce vložíme do hlubokého pekáče, pokryjeme kousky másla (60g) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 10-15 minut, až maso začne mít světlejší barvu, pak kuře podlijeme horkou vodou (200-250ml) a necháme zase péct bez zakrytí.
  • 2
    Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: brambory, fenykl, cibuli, rajčata a česnek. Česnek s cibulí pokrájíme na tenké plátky, ostatní zeleninu rozkrájíme na čtvrtky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm krátce osmažíme cibuli a fenykl do doby, až zesklovatí. Pak přidáme rajčata s česnekem a vše krátce orestujeme (asi 2-3 minuty). Vše promícháme a jakmile se z rajčat odpaří tekutina, celou směs vyklopíme ke kuřeti, pak přidáme brambory, které mírně osolíme (asi 1/2 lžičky), pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme dalších 25 minut. Poté porce kuřete (pomocí kleští) položíme na zeleninu kůží nahoru, aby se upekly dozlatova. Pokud je potřeba, můžeme kuře podlít horkou vodou (asi 500-100mlml) Upečené kuře má mít zlatohnědou křupavou kůrku a zelenina by měla mít též zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.