Kuře pečené s hráškem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1kusKuře
    • 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
76 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře osolíme na povrchu i uvnitř.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Podlijeme vodou, přidáme připravené kuře, pekáček přikryjeme a pečeme. Během pečení přeléváme kuře šťávou a podléváme horkou vodou.
  • 3
    K téměř měkkému kuřeti přidáme okapaný hrášek, po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a cukrem a podle chuti přisolíme. Bez pokličky dopečeme v troubě.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.