Kuře pečené v alobalu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Vápník
2 g
Železo
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné kuře osolíme a vložíme do máslem vymazaného alobalu.
  • 2
    Alobal dobře uzavřeme a dáme péci na mřížku do trouby asi na 30 minut.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 5. 2016
Kuře pečené v alobalu
Raději než celé kuře peču v alobalu kuřecí čtvrtky. Tím je každá porce zabalená zvlášť a každý dostane jeden balíček. Tento typ přípravy je fajn hlavně pro chataře a chalupáře, obejdou se bez nádobí. Balíčky nejsou třeba v troubě hlídat, ale peču je déle než 30 minut, záleží na velikosti. Můžou se dát i na plech. Bez použití koření vynikne přírodní chuť použitých surovin, maso je hezky šťavnaté. Za sebe můžu jen doporučit, podávat se může nejen s doporučovanou bramborovou kaší , ale třeba jen s chlebem nebo jiným pečivem. Alobal doporučuji použít hrubší a dobře ho potřít máslem, jinak se kuře na něj přilepí. Kdo by potřeboval jen jednu nebo dvě porce, tak může k pečení použít remosku. Palec nahoru.😉🙂