Kuře pečené v alobalu
45 min.
Ingredience
- 500gramůKuře
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné kuře osolíme a vložíme do máslem vymazaného alobalu.
- 2Alobal dobře uzavřeme a dáme péci na mřížku do trouby asi na 30 minut.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 5. 2016
Kuře pečené v alobalu
Raději než celé kuře peču v alobalu kuřecí čtvrtky. Tím je každá porce zabalená zvlášť a každý dostane jeden balíček. Tento typ přípravy je fajn hlavně pro chataře a chalupáře, obejdou se bez nádobí. Balíčky nejsou třeba v troubě hlídat, ale peču je déle než 30 minut, záleží na velikosti. Můžou se dát i na plech. Bez použití koření vynikne přírodní chuť použitých surovin, maso je hezky šťavnaté. Za sebe můžu jen doporučit, podávat se může nejen s doporučovanou bramborovou kaší , ale třeba jen s chlebem nebo jiným pečivem. Alobal doporučuji použít hrubší a dobře ho potřít máslem, jinak se kuře na něj přilepí. Kdo by potřeboval jen jednu nebo dvě porce, tak může k pečení použít remosku. Palec nahoru.😉🙂