Kuře pečené v hlíně
170 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 300gramůSlanina vepřová
- 9gramůSůl
- 6gramůKmín celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
79 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Kuře důkladně nasolíme zvenku i zevnitř, dovnitř naskládáme plátky slaniny a zašijeme. Posypeme kmínem a obalíme v hliněné kaši nejlépe z jílu. Necháme zaschnout krustu a mezitím připravíme ohniště. Vyhloubíme mírnou prohlubeň, na jejímž dně rozhoříme oheň. Když zůstanou jen žhavé uhlíky, kuře v zaschlé hlíně na ně dostředu položíme a ze stran přihrábneme žhavé uhlíky, aby bylo kuře celé zakryté. Nad ním udržujeme malý oheň alespoň 2 hodiny, postupně necháme oheň dohasnout a kuře ještě půl hodiny dojít. Poté ho vyhrabeme, rozřízneme a sloupneme hliněnou krustu a kuře naporcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.