Kuře pečené v hlíně

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
79 mg
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře důkladně nasolíme zvenku i zevnitř, dovnitř naskládáme plátky slaniny a zašijeme. Posypeme kmínem a obalíme v hliněné kaši nejlépe z jílu. Necháme zaschnout krustu a mezitím připravíme ohniště. Vyhloubíme mírnou prohlubeň, na jejímž dně rozhoříme oheň. Když zůstanou jen žhavé uhlíky, kuře v zaschlé hlíně na ně dostředu položíme a ze stran přihrábneme žhavé uhlíky, aby bylo kuře celé zakryté. Nad ním udržujeme malý oheň alespoň 2 hodiny, postupně necháme oheň dohasnout a kuře ještě půl hodiny dojít. Poté ho vyhrabeme, rozřízneme a sloupneme hliněnou krustu a kuře naporcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.