Kuře pečené v horkovzdušné troubě s pórkem a žampióny

115 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
77 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Čestvé snítky tymiánu omyjeme, drobné lístky otrháme a posekáme je nadrobno. Omyté a osušené kuře rozčtvrtíme, kousky masa potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Porce vložíme na mřížku pod gril (pod mřížku vložíme pečící mísu). Na každou porci poklademe lžičku másla. Porce kuřete opékáme 30 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 30 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme, omyjeme a pokrájíme žampióny s pórkem nakrájeným na špalíčky. Po hodině pečení ke kuřeti přiložíme žampióny s pórkem a troubu přepneme na 200°C. Během 10-15 minut, než se žampióny s pórkem upečou, maso obrátíme ještě 2x, aby získalo zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Na talíře rozdělíme porce kuřete, přidáme k nim žampióny s pórkem, pokapeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.