Kuře pečené ve voňavé marinádě
75 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 60gramůProtlak rajčatový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaMajoránka
- 5gramůSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceSměs koření na kuře
- 1lžičkaPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
482 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme marinádu, která se skládá z 3 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce medu, 1 rajského protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, majoránky, soli, skořice, kmínu, směsi koření a sladké papriky.
- 2Vyprané kuře rozdělíme na čtvrtky nebo větší kusy, osolíme a potřeme marinádou. Potom vložíme do pekáče a zbylou marinádou polijeme.
- 3Kuře dáme péct do středně horké trouby a pečeme asi 1 hodinu.
- 4Během pečení maso podléváme a podle potřeby přidáváme ke šťávě vodu. Marináda se nesmí připalovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.