Kuře plněné kysaným zelí
65 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
71 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
635 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře důkladně očistíme, pod tekoucí studenou vodou omyjeme a osušíme. Osušené kuře potřeme solí a mletým kmínem. Kysané zelí scedíme, smícháme s celým kmínem a poté zelím naplníme připravené kuře.
- 2V pekáčku rozehřejeme sádlo, položíme na něj naplněné kuře, které podlijeme vodou. Pekáček s kuřetem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme doměkka přibližně 30-35 minut.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Upečené kuře vytáhneme z trouby a vybereme z něho zelí, které položíme do pánve s cibulí a tam zelí podusíme asi 3 minuty. Pořádně ho promícháme s cibulí a olejem.
- 4Kuře rozdělíme na porce, které pokládáme na talíř, přidáme připravené zelí a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.