Kuře po curyšsku

105 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
76 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře rozporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a pečeme na másle při střední teplotě asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pórek, k tomu přidáme žampiony nakrájené na jemné plátky.
  • 2
    Než je kuře zcela dopečené, přidáme k němu tuto zeleninovou směs se žampiony a cibulí, krátce podusíme a podlijeme vínem.
  • 3
    Pak z této omáčky kuře vyjmeme a necháme v teple. Zeleninu povaříme, přilijeme smetanu, vmícháme světlou jíšku a ještě dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
  • 4
    Poté porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.