Kuře po curyšsku
105 min.
Ingredience
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusKuře
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusPórek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
76 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a pečeme na másle při střední teplotě asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pórek, k tomu přidáme žampiony nakrájené na jemné plátky.
- 2Než je kuře zcela dopečené, přidáme k němu tuto zeleninovou směs se žampiony a cibulí, krátce podusíme a podlijeme vínem.
- 3Pak z této omáčky kuře vyjmeme a necháme v teple. Zeleninu povaříme, přilijeme smetanu, vmícháme světlou jíšku a ještě dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- 4Poté porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.