Kuře po dánsku
80 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 500gramůKuře
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůKopr čerstvý
- 0,5kusKřen
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce kuřete osolíme a opečeme na másle dozlatova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme v troubě.
- 2Měkké kuře vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a přilijeme smetanu. Krátce povaříme.
- 3Do hotové šťávy přidáme nastrouhaný, spařený křen, nasekaný kopr a znovu krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.