Kuře po šampaňsku
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 120gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5kusTelecí nožičky
- 0,5litrVíno šumivé (sekt)
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
81 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osolíme, obalíme několika plátky slaniny a svážeme.
- 2Na zbylých plátcích slaniny v hrnci podusíme jemně nakrájenou mrkev a šalotku. Vložíme kuře, snítku řapíkatého celeru a půl telecí nožičky. Vše opečeme dozlatova a zalijeme sektem. Začínáme dusit zprudka bez pokličky, potom zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni doměkka.
- 3Podáváme ve vlastní šťávě zbavené tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.