Kuře po šampaňsku

80 min.
Francie

Ingredience

    • 1kusKuře
    • 120gramůAnglická slanina
    • 2kusyŠalotka
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 0,5kusTelecí nožičky
    • 0,5litrVíno šumivé (sekt)
    • 2kusyMrkev kořen
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
81 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
137 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře osolíme, obalíme několika plátky slaniny a svážeme.
  • 2
    Na zbylých plátcích slaniny v hrnci podusíme jemně nakrájenou mrkev a šalotku. Vložíme kuře, snítku řapíkatého celeru a půl telecí nožičky. Vše opečeme dozlatova a zalijeme sektem. Začínáme dusit zprudka bez pokličky, potom zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni doměkka.
  • 3
    Podáváme ve vlastní šťávě zbavené tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.